Otthon/harmónia

Képes vagy rá!

Sokan gondolkodnak azon: milyen jó lenne valamilyen változás. Egy jobb munkahely, kicsit nagyobb lakás, egy új konyhabútor, jó lenne álomhelyen nyaralni, fogyni, jól élni az idővel... De jó lenne! Azt ritkán hallhatjuk: "de szeretnék változni." Ahhoz azonban, hogy valamiben változás történjen, változtatásra van szükség.

Baconbe tekert szűzérmék

Mindig azt hallottam kegyermekként, hogy a szűzpecsenye milyen finom, de nagyon drága. Ezért sokáig figyelmen kívül hagytam. Mintha nem is létezett volna. Működött a rögzült előfeltételezés.

Címke: 

Gondolatok házasságról, női és férfi szerepekről

 "Ember vigyázz, figyeld meg jól világod:
ez volt a múlt, emez a vad jelen, -
hordozd szivedben. Éld e rossz világot
és mindig tudd, hogy mit kell tenned érte,
hogy más legyen."
(Radnóti Miklós)

A mi családunkban a nő az nő, a férfi az férfi.
A család az család, amely édesapából, édesanyából és gyermekekből áll.
Értékrendünk alapja: a Biblia.
Szeretjük a hazánkat.
Fontosnak tartjuk a családi, az egyházi és a nemzeti ünnepeinket.

Erdélyi rakott káposzta

Nagyon egészséges, tartalmas, ízletes és laktató, egyszerűen a család kedvence és megunhatatlan! Ez a mennyiség 4 felnőttre és egy kisgyermekre kétszer volt elegendő ebédre. 

Hozzávalók:

2 kg savanyú káposzta

1 kg darált hús

1 nagy fej vöröshagyma

1 bögrényi bulgur (rizs is megfelelő)

20-30 dkg füstölt kolbász

500 gr tejföl

Adventi gondolatok - november 30. - Mit jelképez az adventi koszorú?

Szeretettel köszöntök minden kedves Érdeklődőt!

Egy adventi lelki utazásra hívlak benneteket! Mire is pontosan?

Családunkban mindig nagyon várjuk az adventet. Fontos időszak az életünkben. Az advent mindig elcsendesedésre hív. Ez az idei advent kicsit más. Különös időket élünk manapság, nem minden a megszokott rendben zajlik. Az ember kénytelen szembesülni: nem ő irányít. Még a megszokott ünnepi szokásokat sem úgy intézzük, ahogyan szeretnénk. Hiszem, meg kell értenünk: Isten az Isten.

Hévíz

Idén is, ha csak néhány napra csupán, de nyaraltunk a családdal öten. Olyan tartalmas volt ez az öt nap, annyira kavarog bennünk a sok élmény, mintha legalább 10 napig pihentünk volna. Pihenni? Azonnal korrigálom magam: intenzív kirándulásHEGYek vannak mögöttünk, naponta legalább 2 vár megmászásával, sajgó lábakkal, klassz izomlázzal, tengernyi élménnyel és végtelen sok örömmel. Néhányat megosztok veletek a következő napokban.

A győztesek olyan vesztesek, akik felálltak

 „A győztesek olyan vesztesek, akik felálltak, és még egyszer megpróbálták.” (Dennis De Young)

Az öröm egy pillanat. A boldogság egy állapot.
A boldogság egy döntés, a keserűség is az. Az öröm ráadás.

Amikor a kisfiad hirtelen 18 lesz

Tegnap hazahoztuk a kórházból, icipici baba volt. Aludtunk egyet, mert a szülésben , az éjszakázásban kicsit elfáradtunk, de nem gondoltuk volna, hogy újra március 8-ra ébredünk. Így szaladt el a 18 év, egy szempillantás alatt.

S mit álmodtunk e rövidnek tűnő idő alatt? Örömet, hálát, óvó atyai kézben lévő nehézségeket megoldásokkal, kegyelmet, hálát – az élő Istent! Kértünk szépet, s kaptunk. Nem kértünk bajokat, s javunkra fordíttatott. Ezen is, azon is az Úr neve dicsőült meg!

A jövő kezdete

Visszatekintés. Hála. Emlékezés.

Egy újabb év, új feladatokkal, új reménységekkel. Ha minden látható ellenére te is hiszed, hogy egy mosoly, egy jó szó, egy dicséret, a figyelmesség örömet adhat, jobbá teheti mások napját, kihozhatja a mélypontból, s ha mindezek összeadódnak, továbbgyűrűznek, mert egy idő után mindenki ezt teszi, akkor nézd meg ezt a filmet!

S ajánlom mindazoknak, akik valami tartalmasat, elgondolkodtatót (is) szeretnének szilveszter estéjén.

Hogyan ünnepeljük karácsonyt?

Karácsony ünnepéről a lényeget. Érdemes a sorokon elgondolkodni, s amit lehet, ami tőlünk telik, ami rajtunk múlik, megcselekedni. Áldott készületet valamennyiünknek! (Az oldal alján egy szép énekre kattinthatsz!)

Az alábbi szöveg egy válogatás Cseri Kálmán Pasaréten 2005. december 11-én elhangzott, a "Hogyan ünnepeljük karácsonyt?" című prédikációjából.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Otthon/harmónia csatornájára