Beküldte Ritter-Mészáros Ida - 2023. jan. 15. 14:04
Kaptam ezt a receptet még évekkel ezelőtt - továbbadom. Nagyon egyszerű, gyors és fantasztikusan finom. Családi kedvenc. Én annyit módosítottam, hogy zabpehelyliszttel és mozarellával készítem. Jó étvágyat!
A receptet csatolom az érdeklődőknek. Az IGÉt nektek küldöm mind, akik olvassátok!
Beküldte Ritter-Mészáros Ida - 2021. feb. 24. 00:26
Nagyon egészséges, tartalmas, ízletes és laktató, egyszerűen a család kedvence és megunhatatlan! Ez a mennyiség 4 felnőttre és egy kisgyermekre kétszer volt elegendő ebédre.
Beküldte Ritter-Mészáros Ida - 2021. feb. 02. 21:06
A burgonyás pogácsa a család nagy kedvence. Nagyon ritkán készül úgy, hogy tudatosan pogácsasütés céljából főzzek burgonyát. Sokkal inkább kimaradt krumplipüré újrahasznosításaként készítjük, s megesik, hogy nem is azonnal. Ha egy vasárnapi ebédből kimarad a burgonypüré, nagyon gyakran lefagyasztom, hogy alkalmas időben jó kis pogácsa készüljön belőle.
Beküldte Ritter-Mészáros Ida - 2020. aug. 11. 18:12
Megosztottam sztoriban a család tegnapi ebédjét, és nagy sikere lett, az elkészítési silabuszt is kértétek. Szeretettel osztom meg az érdeklődőkkel, íme apizzatészta receptje:
180 ml tej
180 ml víz
fél evőkanál só
2-3 evőkanál cukor
60 dkg liszt (ebből 10-15 dkg teljes kiőrlésű)
2-3 evőkanál olívaolaj
2,5 dkg friss élesztő (vagy e mennyiségnek megfelelő porélesztő)
A paradicsomalap: sűrített paradicsom, pizzakrém, kevés ketchup, só oregano - összekeverni
Beküldte Ritter-Mészáros Ida - 2018. jan. 16. 23:27
„Végy hatvan rész szeretetet, harminc türelmet, s miután kilenc-résznyi bölcsességgel lassan, lassan elkeverted, …Így lesz „jólnevelt” a gyermek.” (Füle Lajos: Recept)
„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.” (Példabeszédek 22:6)
Beküldte Ritter-Mészáros Ida - 2017. dec. 01. 00:00
Az érzés, amikor az ember fáradtan ér haza, s a középső kamasz nebulója "betegszabadságon" lévén terített asztallal és frissen sütött tejespitével várja a családot, leírhatatlan.
A család egyik megunhatatlan kedvence: 35 dkg liszt 1 csipet só 4 evőkanál cukor 2 tojás 2-3 evőkanálnyi olaj 1 liter tej
Az alapanyagokat gépi turmixszal alaposan (habosra) kikeverjük, kiolajazott (sütőpapír) magasfalú, nagyméretű tepsibe öntjük, s kb.20-30 perc alatt 180-200C-on aranybarnára sütjük. Porcukorral, baracklekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!
Beküldte Ritter-Mészáros Ida - 2017. nov. 03. 23:15
Ma Bálint fiunk névnapját ünnepeltük. Igen, novemberben. 17 és fél éve döntöttünk így, mert nem szerettük volna február 14-én „főszezonban”, dömping idején tartani névnapját, mert ez a Valentin-őrület megterhelő, elveszi az ünnep lényegét, így kerestünk egy másik Bálint-napot a naptárban. Szépen, csendesen, szolidan megültük.
Ahogy az ilyenkor szokás, az ünnepelt kedvence készül ebédre, vacsorára is. Így ma sütőtök krémleves, rakott karfiol volt ebédre, vacsorára pedig tonhalas, sajtos szendvics és mascarponés-nutellás, illetve vaníliapudingos gofri. (Recept ld. lenn)
Beküldte Ritter-Mészáros Ida - 2017. már. 22. 00:00
Tavasz van. Napsütés, virágok, nyugalom, homokozás, fagyi....és azt hiszem, gasztronómiailag sem volt haszontalan a mai nap. A félbarna kenyér receptje: 360 ml víz 1,5 teáskanál só 1,5 teáskanál cukor 300 gr teljes kiőrlésű liszt (ebbe számolom a magokat, pelyheket, ha teszek bele) 300 gr fehér liszt 1 db kicsi burgonya megfőzve 2,5 dkg élesztő Dagasztani, keleszteni, 180 C-on előmelegített sütőben kb. 30 perc.