Csanád

Csanád 2002-ben született, nevéhez hűen "tökéletességre törekvő, akinek feladata mások tanítása." Jelenleg a Kecskeméti Református Gimnázium 9. osztályos tanulója, nagyon elhívatottan készül évek óta orvosnak.

Csanáddal való várandósságom indulása nem volt problémamentes, az elején 3 hétig kellett feküdnöm vérezgetés miatt. Utána azonban semmi baj nem adódott. A szülésnél, mondván a második gyermek, nem értette a szülészorvos, miért nem akar természetes módon megszületni. A magzatvíz már bezöldült, kész volt a jövetelre, de mintha egy sorompó gátolta volna útját, nem tágultak az izmok. Csanád (is) császármetszéssel született, s Isten óvó keze volt a sorompó, Csanád egészséges életének a megmentője, amit tudjuk, Isten helyezett oda. Ugyanis valamikor még kisebb korában egy valódi csomót csinált a köldökzsinórra, s ha természetes módon születik, a fizika törvénye szerint, azt meghúzza, elvágja magát az élettől. Isten kegyelméből lehetett mindez.

Kedvenc időtöltése a kísérletezés, a lexikonok tanulmányozása. Csanádnak élmény a tanulás, tulajdonképpen nem is tanul, hanem ismereteit bővíti.

Csanád érdeklődési köre nagyon széles, sokrétű, s örömmel teljesedi ki valamennyiben, boldogan ír feladatlapokat, dolgozatokat a hozzánk érkezőknek.

Csanád önként vállalt gyülekezeti szolgálata 5. osztályos korától a gyermekistentiszteletek tartása az istentiszteletek alatt, s nyaranként a gyülekezeti hetünkön most már 5. éve a gyermekmunkában végzi szolgálatát.

Idén nyáron nagyon nagy hatást gyakorolt rá a Sófár nevezetű fiataloknak szóló tábor, ahol sok lelkes ifjú együtt egyszerre tapasztalhatta meg, hogy jó az Úr.