öröm

Kórház színű macarone

- Csanád, amikor meglesz az anatómia szigorlatod, kérhetsz tőlem valamit - ajánlotta fel az egyik nagyon kedves barátnőm.
- De jóó! Taníts meg, légyszi’ macarone-t sütni!

Történt ugyanis, hogy említett barátnőm gondolt egyet pár hete: kipróbálja a macarone-sütést. Aminek más nagy előkészületek után áll hozzá, az neki pikkpakk elsőre fantasztikusan sikerült, és nemcsak a receptet, hanem a lelkesedést is továbbadta! 
Így és ilyen gyorsan terjedjen minden, ami jó!!! 

A lánygyermekek világnapja

Csupa derű, csupa mosoly, csupa csacsogás.

Johanna neve azt jelenti: Isten kegyelme. Úgy is érezzük. 

Ma van a lánygyermekek világnapja. Isten éltesse őket és szeretteiket! Hálás vagyok, hogy lányos anyuka is lehetek, azután, hogy megtapasztalhattam, milyen fantasztikus két csodálatos fiú édesanyjának lenni. Ünnepelni jó! Még különlegesebbé teszi az amúgy is csodaszép hétköznapokat! Lepjük meg lányainkat valami kis kedvességgel!

Legyünk ma is áldássá egymás számára, ki-ki a maga környezetében!

A mosoly világnapja

"A mosoly egy görbe vonal, amely egyenesbe hozhat mindent."
(Phhyllis Diller)

Ma van a mosoly világnapja. Tegyük hétköznapi szokássá! Tegyünk érte!
Derűs napot mindenkinek!

Kiskecelányom - avagy az "Együtt kezdtük"című film kapcsán néhány impresszió

Több kedves ajándékot kapott a férjem születésnapjára. Fiúktól különleges édességeket, Johannától egy rajzot és egy pótkupakot, ha esetleg bármikor szüksége lenne rá, tőlem pedig többek között két mozijegyet.

Amikor a mozijegyeket lefoglalni készültem, már nyúltam is a telefonhoz, hogy egy kedves baráti házaspárt is elhívjak magunkkal, aztán mégis úgy maradtam magammal, hogy – bár mindig nagyszerű velük -, azonban mi általában nagyon ritkán vagyunk kettesben, legyen ez most egy ilyen. Azok az első megérzések… Ember tervez…

Örkény

Megszámolni is nehéz lenne, hányszor haladtunk el a szivárvány minden színében pompázó csodagömb mellett, de sosem álltunk meg, mert siettünk Budapestre vagy épp haza.
Átutazóban Örkényen mindig megszemléltük ezt a művet messziről, és gondolkodtunk, mit is ábrázolhat.

Ma végre megálltunk, megszemléltük.
Minden képzeletünket felülmúlta, valójában mit is rejt a "discogömb" (by Johanna) mélyebb tartalma.
Valóságos Értékmozaik.

Témakör: 

Pusztavacs

Olyan közel van hozzánk, mégis csak tegnap jutottunk el először az ország közepéhez, Pusztavacsra. Jó kis kirándulás volt.

Júliusban töltöttük családi nyaralásunkat, vettünk részt a gyülekezeti héten, augusztusban pedig egy vagy félnapos kirándulásokat szervezünk, mondhatom, nagy élmény, jó szívvel ajánlom mindenkinek a rövid, de tartalmas kiruccanásokat.

Témakör: 

Gyermekek barátsága

 A gyermekek barátsága példa lehet a felnőtteknek is. 

"Nincs szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem barátainkban leltük fel az egész világot." (Kölcsey Ferenc)

Johanna és Bianka örömteli pillanatai a nyári szünetben.

Témakör: 

Korábban érkeztem

Korábban érkeztem. De Isten tudtával és akaratából. Akkor, amikor Ő gondolta, és úgy, ahogyan Ő ezt előre eltervezte.
November 17. A KORASZÜLÖTTEK VILÁGNAPJA

Nyelvi és szívbéli szótárom alapnyelve a hála. Hiszem és vallom, hogy a mindenki által áhított boldogélet alapja a "3 szüntelen": szüntelen imádkozni, szüntelen hálát adni és ebből fakadóan szüntelen örülni. És mi, legalábbis én, bégető bárány, olykor nem teszem e három alapdolgom, s pláne nem szüntelen.

A dolgok értéke

Becsüljük meg (ma is) a magától értetődő, természetesnek tűnő dolgokat, legyünk hálásak, hogy amikor a "nincs" van/lesz, mind kevesebb dolgot kelljen megbánnunk!

 

 

 

Bimbóból virággá

"Ha az emberre valaki szeretettel néz, az olyan, mint a napfény, amely az alvó magot kihozza a földből. (...) Télen miért nem virágzik a cseresznyefa? Mert nem látja értelmét a kibontakozásnak, tudja, hogy a fagy elpusztítaná a szirmait, nem bízik a környezetében, érzi, hogy veszélyben van. Az emberi szívben is megbújik egy kis bimbó, de ha nincs, aki kedvesen rámosolyogjon, hozzá szóljon, akkor inkább bezárva marad." (Böjte Csaba)

Oldalak

Feliratkozás RSS - öröm csatornájára