születésnap

KÖSZÖNÖM, hogy még szebbé tettétek a napomat!

Azt mondta a férjem, a Nándi, hogy ez a nap más, mint a többi, és kaptam nem szokásos csészéből szokásos reggeli kávét.
Aztán azt kérdeztem tőle, mit jelent neki a születésem. Azt mondta: „mindent; teljesen megváltozott az életem, sokkal gazdagabb lett.”

Hála van a szívemben a reggeli ébresztőért, valóban gyermeki örömmel, önfeledt sikítással ébredtem a csodaszép virágkosaram láttán, amely úgy volt az ágyam mellé készítve, hogy az első pillantáskor a rózsaszín csodát láthassam. 
Meghatódtam. 

Adyra emlékezve - születésnapján

Négy évtizedet élt csupán Ady Endre, mégis óriási  remekművet hagyott maga után verseiben, írásaiban.  Bátor volt, szókimondó, lelkes "forradalmár", a Tűz fáradhatatlan csiholója. Verseit százezrek, milliók ismerik, elismerik, idézik, szeretik, mert olyan igazságokat fogalmazott meg, amelyek örök érvényűek, sorai lelkesítők, bátorítók. 

Én ma az alábbi versével emlékezem:

"Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek.

Korábban érkeztem

Korábban érkeztem. De Isten tudtával és akaratából. Akkor, amikor Ő gondolta, és úgy, ahogyan Ő ezt előre eltervezte.
November 17. A KORASZÜLÖTTEK VILÁGNAPJA

Nyelvi és szívbéli szótárom alapnyelve a hála. Hiszem és vallom, hogy a mindenki által áhított boldogélet alapja a "3 szüntelen": szüntelen imádkozni, szüntelen hálát adni és ebből fakadóan szüntelen örülni. És mi, legalábbis én, bégető bárány, olykor nem teszem e három alapdolgom, s pláne nem szüntelen.

A tökéletessé lett/tett születésnap

Születésnapom vigíliáján a szokásos babafürdetés és az esti mese után mindenki elmondhatta mit szeretne kérni az Úr Jézustól a fa alá. Nálam vagy a korral jár, vagy az irhabunda folyamatos elhagyásának következménye, de nagyon fázós lettem mostanában, ami nem mellesleg nagyon meglepi családomat, mert télen is nyitott ablaknál éreztem jól magam, így azonban mindig kályhaforróságra vágyom.

Gyerekszáj a születésnapi láz idején

Hetek óta nagy születésnapi lázban égünk, s számolunk vissza minden este, minden reggel.

Az úgy kezdődött, hogy az egyik nagy bevásárlóközpont aulájában egy azóta sem ismerek magamra érzés következtében egy játékautomatába 100 ft-ot dobtunk abban a reményben, hogy a gépkar mozgatásával egy bájos Elza hercegnőt halászhatunk ki.

Ballagás és a családi ünnep

Oly jó a testvéreknek együtt...

Hálaadó visszatekintés, reménnyel teli előretekintés.

Méltóságteljes ünnep, felszabadult, örömteli családi együttlét. 

2018. május 04.- ünneplőben kelt fel a nap, még a virágok is daloltak.

Nem rég volt 2000 tavasza, csodálatos ünnep: Bálint születése, s egy csettintésre eltelt 18 esztendő. Hálát adok, Uram!

A mostani májusról pedig beszéljenek a képek. (Ld. lenn is; egy képre rá kell kattintani, és lapozható)

Amikor a kisfiad hirtelen 18 lesz

Tegnap hazahoztuk a kórházból, icipici baba volt. Aludtunk egyet, mert a szülésben , az éjszakázásban kicsit elfáradtunk, de nem gondoltuk volna, hogy újra március 8-ra ébredünk. Így szaladt el a 18 év, egy szempillantás alatt.

S mit álmodtunk e rövidnek tűnő idő alatt? Örömet, hálát, óvó atyai kézben lévő nehézségeket megoldásokkal, kegyelmet, hálát – az élő Istent! Kértünk szépet, s kaptunk. Nem kértünk bajokat, s javunkra fordíttatott. Ezen is, azon is az Úr neve dicsőült meg!

Élj jól az idővel, ragadd meg a pillanatot!

Az egyik nagyon kedves barátnőmék esküvője évekkel ezelőtt volt. Rendhagyó módon, nem a megszokott időben s elvárt rend szerint képzelték el álomnapjukat, ugyanis más, számukra megahatározó s nagyon fontos dolgok prioritást élveztek. Lévén, hogy valamikor 19-én ismerkedtek meg, ez volt az egyik fő szempont, hogy a nagy esemény, 19-én legyen. Igen ám, de amikorra úgy érezték, itt az ideje, hogy megtörténjék, hogy felkészültek a közös út megkezdésére, az áldásra, kiderült: a napsütéses augusztusra tervezett esküvő péntekre esik.

Hogyan ünnepeljük karácsonyt?

Karácsony ünnepéről a lényeget. Érdemes a sorokon elgondolkodni, s amit lehet, ami tőlünk telik, ami rajtunk múlik, megcselekedni. Áldott készületet valamennyiünknek! (Az oldal alján egy szép énekre kattinthatsz!)

Az alábbi szöveg egy válogatás Cseri Kálmán Pasaréten 2005. december 11-én elhangzott, a "Hogyan ünnepeljük karácsonyt?" című prédikációjából.

Tudod, hogy mit jelképez az adventi koszorú?

Talán nincs olyan ház, család, ahol ne készítenének adventi koszorút, csodaszépet, színeset, díszeset, köralakút, négyzetest, sorolhatnánk.

Ma tengernyi portéka kapható: a szép, a villogó, a csodaszép és az egészséges, a stb., de sokszor csak vesszük, azt sem tudva mi az, mire jó, esetleg: mit is jelképez, vesszük, mert tetszik, jól mutat. Így lehet ez esetleg az adventi koszorúval is. Miért kör, miért gyertya, s tényleg lila, sárga, kék, akármilyen lehet, vagy van ennek valami plusz jelentéstartalma? S tudjuk, mi az eredete, valójában mi hívta életre, s mit szimbolizál?

Oldalak

Feliratkozás RSS - születésnap csatornájára