Bálint

Bálint 2000-ben született, nevéhez hűen "erős, egészséges". Jelenleg a Kecskeméti Református Gimnázium tanulója, az idei tanévben fog érettségizni. Nagy ajándéka a több csövön látás; közgazdásznak készül.

Bálintnál egy teljesen problémamentes várandósság 40. hetében közölték egy nem tervezett ultrahangon, hogy valami komoly rendellenessége van. Így adódott, hogy a nagy örömteli várakozás ellenére szinte nem haza mentünk először, hanem a Szegedi Klinikára, ahol egyébként nagyon nagy szakértelemmel vizsgálták. Közölték, hogy 3 hetesen lenne szükség egy kisebb műtéti beavatkozásra, s azt követően, kb. 1 vagy 2 éves korában egy nagy hasi műtétre, ahol végleg megoldják a veseproblémáját. Nem tudom szavakba foglalni azt az izgalmat, szülői aggódást, amit éreztünk akkor, amikor a műtőbe tolták. Együtt várakoztunk férjemmel a műtő ajtaja előtt, s csak az Úr adott enyhülést. A műtét nagyszerűen sikerült, s mivel eddig ilyen betegséget csak szakkönyvben láttak, a professzor úr annyi hallgatót hívott be, amennyit csak lehetett.

Még 2 évig jártunk le 1-2 havonta Szegedre, s mindannyiszor minden kisebb s komolyabb vizsgálat negatív lett. A professzor azt mondta, nem érti, s ha nem a kollégái készítették volna a vizsgálatokat, el sem hinné. 2 év elteltével széttárta karját, s azt mondat: „Nem értem, mi történt, orvosilag megmagyarázhatatlan, nem szükséges a hasi műtét.” Azt feleltük: „Mi értjük.” Imameghallgatás volt, Isten kegyelme. Látta rajtunk, hogy mi értjük, s elengedett.

Bálint kis korától kezdve kedvenc hobbija a focizás, és az autókat ismeri az utolsó csavarig. Ha technikai problémánk adódik, hozzá fordulunk elsőként.

Bálint nagyon empatikus, nagy szíve van, mindig szívesen segít az elesetteken, s akinek, amiben tud. Gyülekezeti szolgálata, hogy hétről hétre az istentiszteletek előtt a közös dicsőítést, gyülekezeti éneklést vezeti, hívogatja az embereket. Nyaranként a gyülekezeti hetünkön már 9. éve a gyermekfelügyelet szolgálatát végzi a legkisebbek körében örömmel, lelkesen.

Idén nyáron nagyon nagy hatást gyakorolt rá a Sófár nevezetű fiataloknak szóló tábor, ahol sok lelkes ifjú együtt egyszerre tapasztalhatta meg, hogy jó az Úr.