Rólam

Szeretettel köszöntelek!

Isten hozott a blogoldalamon. Hogy véletlen kerültél ide vagy tudatosan kattintottál, az most lényegtelen. Véletlenek ugyanis nincsenek. A véletlen az Isten másik neve.

Örülök, hogy érdeklődsz, köszönöm a bizalmad. A honlapomon (http://ritterida.hu/ ) és a blogoldalam "rólam"  (itt) és "család" menüpontjaira kattintva ismerhetsz meg engem s szűk családomat kicsit részletesebben. Itt arról a lelkületről, világszemléletről olvashatsz, aminek egyértelmű origója Jézus Krisztus, az Ő kereszthalála által Isten, s olvashatsz arról, hogy mit értettem meg a boldog életről, a nézőpontváltásról, az élet értelméről, hogy minden okkal történik, s hogy a legrosszabb is a javamra fordítódhat, és arról is, hogy mi is van a halál után.

Azt tapasztalom azonban, hogy aki hitvallásáról beszél, azt valami furabogárnak tartják sokan. A legmegdöbbentőbb s egyben a legaranyosabb rácsodálkozás az volt, amikor eljött valaki hozzánk, s azt mondta szó szerint, „ti milyen normális emberek vagytok!?” Ugyanúgy van mosogatógépetek, szép lakásotok, függönyötök, mint minden normális embernek.

Igen. Van. A hívő s a hitetlen is egy koldus. Csak az egyik ismeri az életben maradás titkát, ezért az éltető kenyeret nyújtja testvérének. Minden körítés ugyanolyan.

Mit jelent ez az én életemben? Élem a mindennapjaimat, s az agyam, a szívem egy mennyei winchesterre van rákötve. Természetesen, mivel gyarló ember vagyok legjobb szándékom ellenére is naponta követek el hibákat. Olyan jó, hogy Mennyei Atyánk a szívek vizsgálója, ő tudja, hogy olykor nem a tett számít, hanem a szándék. S mi több, mi is képessé lehetünk erre a szemléletmódra: békességszerző, gyermekbarát és házasságmegtartó ereje van.

Hiszem, hogy Isten éppúgy munkálkodik mindenki életében, ahogy az enyémben is tette, s teszi minden percben.  Arról tudok beszámolni minden írásomban, hogy Isten milyen csodákat vitt és visz végbe az én életemben, s karolt fel már akkor is, amikor még távol voltam tőle. És Ő mindenkinek ezt kínálja: de Isten nem erőszakos, hisz a szeretet szabadon hagy: szelíd, halk hangon szól, vár az igenedre.

Mindennapok: család, munka, főzés, mosás, takarítás. Szeretek olvasni, kreatív dolgokat készíteni. A lakberendezésben kifejezetten nagy örömömet lelem, mint ahogy mindenben, ami széppé, hangulatossá tehet egy átlagosat. Ilyen egy szép terítés, egy görög vacsora a családdal, ugyanolyan alapanyagokból, csak kockára vágott sajttal, kék-fehér szalvétával, kis zenei aláfestéssel. Számtalan dolog sokkal szebbé lehet, kinyílik a teremtett világ csodája, ha más szemüveget teszünk: az áldott szemüveget.

De minden, egyszerűen minden Isten dicsőségére történik. Furcsa? Furcsa. Nem baj. Akarod? Ha csak a gyümölcsöket: szép család, nyugalom, békesség, harmónia…, de az alkotóját nem akarod, rövidtávú lesz a sikered. A helyzet az, hogy önerőből nem megy, fontos az Adományozó, fontos a mi részünk is, az út megtétele, a döntés, az odaszánás, mert csak azt becsüljük, aminek ára van. Becsüljük hát, és áldjuk együtt az Élet Urát a mindennapi csodákon keresztül! Igyekszem hiteles szószólója lenni!

Ritter Ida vagyok:
1. Isten gyermeke, Jézus Krisztus tanítványa – erről legbővebben itt, a blogoldalamon olvashatsz http://blog.ritterida.hu/ !
2. Feleség vagyok, elkötelezett társa férjemnek, Nándinak. Bővebben: http://ritterida.hu/rolam/feleseg-vagyok
3. Édesanya vagyok, mind három gyermekünk a hatalmas Isten csodálatos ajándéka életünkben. Bővebben: http://ritterida.hu/rolam/edesanya-vagyok
4. Gimnáziumi tanár vagyok. Bővebben: http://ritterida.hu/rolam/gimnaziumi-tanar-vagyok
5. Mediátor, coach, életvezetési tanácsadó, előadó http://ritterida.hu/rolam/mediator-vagyok
A családomról, ötünkről, itt olvashatsz részletesebben: http://blog.ritterida.hu/csalad

Isten áldását kívánom valamennyiünkre!