Család

Rólunk szól

Mélység, magasság, öröm, szomorúság, veszteség, ölelés, boldog házasság, válás, siker, rang, hírnév, függőség, hozott és szerzett sebek, kapott és okozott fájdalmak, vélt vagy valós sérelmek, tudattalan szocializációs batyu, érzelmi hátizsák – ezt mind megtalálható a számunkra nem régiben felfedezett filmsorozatban. Jó szívvel ajánlom – mindenkinek!

Úgy vélem, ez nem egy szokásos film. És meglehet, rajtam kívül már mindenki látta is, nem vagyok jó új filmek, premierek tekintetében, a TV-, moziműsor követésében pedig különösen nem. Látszik is, hiszen 2016-os e remek sorozat.

Bikal - Puchner kastély

1999 tavaszán házasodtunk össze. Felejthetetlenül felemelő élmény mind a mai napig. Minden nagyon egyszerűen történt cicoma, felhajtás nélkül, diszkrét eleganciában. 

Nászutat nem terveztünk, nem volt „kedvünk”, „tehetségünk”. Ilyenkor, az esküvőszervezés idején kérdezgetik sokan, milyen lesz a ruhád? A csokrod? A meghívó? Hova mentek nászútra? … stb. 

MÉGIS-virág

 Tél, hideg, száraz levelek, mégis kivirágzott - a házunk előtt. Fehér hunyor.
A másik: hagyma elfeledve, szárazon, besárgulva, MÉGIS kihajtott, és meseszépen virágzik.

Lehet, hogy ma száraz és esélytelennek tűnik, hogy ott valaha élet lesz, hiszem azonban, hogy lehet a "romból" MÉGIS-egésszé lenni.
Nekünk is, valamennyiünknek.

Ne a hullámokra nézz, hanem felfelé dioptriás, széles horizontú szemüveggel - láss!

És ez így igaz életünkre is:
"Az élet, ha nagy gyűrődések után is, valahogy mindig kisimul. (Szabó Magda)

Sajtos-tejfölös csirkemell őzgerincformában sütve

Kaptam ezt a receptet még évekkel ezelőtt - továbbadom. Nagyon egyszerű, gyors és fantasztikusan finom. Családi kedvenc.
Én annyit módosítottam, hogy zabpehelyliszttel és mozarellával készítem.
Jó étvágyat! 

A receptet csatolom az érdeklődőknek.
Az IGÉt nektek küldöm mind, akik olvassátok!

Áldott új esztendőt!

Hármasban töltöttük az év utolsó napját. Régebb óta fiatal fiaink saját köreikben búcsúztatták az óévet. Mi itthon hálát adtunk, társasoztunk, játszottunk, filmet néztünk, közösen főztünk. Olyan édesen tüsténkedett (ma is) a legkisebbünk. Ő terített, és éjfélig fennmaradhatott. Ez igazán nagylányos dolog! Együtt énekeltük a Himnuszt, kocintottunk. Reggel pedig hálát adhattunk, hogy ezt is megérhettük: 2023 első reggelét. Nem kezdődhet másként az év, csakis az Úr jelenlétében - úrvacsorával, áldással. Vele, Benne elrejtve jó útnak indulni.

KÖSZÖNÖM, hogy még szebbé tettétek a napomat!

Azt mondta a férjem, a Nándi, hogy ez a nap más, mint a többi, és kaptam nem szokásos csészéből szokásos reggeli kávét.
Aztán azt kérdeztem tőle, mit jelent neki a születésem. Azt mondta: „mindent; teljesen megváltozott az életem, sokkal gazdagabb lett.”

Hála van a szívemben a reggeli ébresztőért, valóban gyermeki örömmel, önfeledt sikítással ébredtem a csodaszép virágkosaram láttán, amely úgy volt az ágyam mellé készítve, hogy az első pillantáskor a rózsaszín csodát láthassam. 
Meghatódtam. 

Eljövetel. Advent 1. vasárnapja

"De mindezt valóban tegyétek is, mert tudjátok az időt, hogy itt van már az óra, amikor fel kell ébrednetek az álomból.

Hiszen most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk: az éjszaka múlik, a nappal pedig már egészen közel van. Tegyük le tehát a sötétség cselekedeteit, és öltsük fel a világosság fegyvereit.

Témakör: 

A lánygyermekek világnapja

Csupa derű, csupa mosoly, csupa csacsogás.

Johanna neve azt jelenti: Isten kegyelme. Úgy is érezzük. 

Ma van a lánygyermekek világnapja. Isten éltesse őket és szeretteiket! Hálás vagyok, hogy lányos anyuka is lehetek, azután, hogy megtapasztalhattam, milyen fantasztikus két csodálatos fiú édesanyjának lenni. Ünnepelni jó! Még különlegesebbé teszi az amúgy is csodaszép hétköznapokat! Lepjük meg lányainkat valami kis kedvességgel!

Legyünk ma is áldássá egymás számára, ki-ki a maga környezetében!

A mosoly világnapja

"A mosoly egy görbe vonal, amely egyenesbe hozhat mindent."
(Phhyllis Diller)

Ma van a mosoly világnapja. Tegyük hétköznapi szokássá! Tegyünk érte!
Derűs napot mindenkinek!

Kiskecelányom - avagy az "Együtt kezdtük"című film kapcsán néhány impresszió

Több kedves ajándékot kapott a férjem születésnapjára. Fiúktól különleges édességeket, Johannától egy rajzot és egy pótkupakot, ha esetleg bármikor szüksége lenne rá, tőlem pedig többek között két mozijegyet.

Amikor a mozijegyeket lefoglalni készültem, már nyúltam is a telefonhoz, hogy egy kedves baráti házaspárt is elhívjak magunkkal, aztán mégis úgy maradtam magammal, hogy – bár mindig nagyszerű velük -, azonban mi általában nagyon ritkán vagyunk kettesben, legyen ez most egy ilyen. Azok az első megérzések… Ember tervez…

Oldalak

Feliratkozás RSS - Család csatornájára