vidámság

Kiskecelányom - avagy az "Együtt kezdtük"című film kapcsán néhány impresszió

Több kedves ajándékot kapott a férjem születésnapjára. Fiúktól különleges édességeket, Johannától egy rajzot és egy pótkupakot, ha esetleg bármikor szüksége lenne rá, tőlem pedig többek között két mozijegyet.

Amikor a mozijegyeket lefoglalni készültem, már nyúltam is a telefonhoz, hogy egy kedves baráti házaspárt is elhívjak magunkkal, aztán mégis úgy maradtam magammal, hogy – bár mindig nagyszerű velük -, azonban mi általában nagyon ritkán vagyunk kettesben, legyen ez most egy ilyen. Azok az első megérzések… Ember tervez…

Csutkababás gyerekszáj

A visszajelzések azt mutatják, hogy a gyerekszájat nagyon szeretitek. Már jó régen írtam, nem jutottam oda - csak feljegyeztem az aranyköpáseket -, de most hoztam egy csutkababás csokrot. 

1.) Kirándulni mentünk, megérkezve a szálláshoz:
- Anyuka, mi most hotelbe vagy hitelbe megyünk?

2.) Párbeszéd 1.
A városban sétálva:
- Édesanya, ez a néni egy dáma vagy dráma?

Témakör: 

Örkény

Megszámolni is nehéz lenne, hányszor haladtunk el a szivárvány minden színében pompázó csodagömb mellett, de sosem álltunk meg, mert siettünk Budapestre vagy épp haza.
Átutazóban Örkényen mindig megszemléltük ezt a művet messziről, és gondolkodtunk, mit is ábrázolhat.

Ma végre megálltunk, megszemléltük.
Minden képzeletünket felülmúlta, valójában mit is rejt a "discogömb" (by Johanna) mélyebb tartalma.
Valóságos Értékmozaik.

Témakör: 

Pusztavacs

Olyan közel van hozzánk, mégis csak tegnap jutottunk el először az ország közepéhez, Pusztavacsra. Jó kis kirándulás volt.

Júliusban töltöttük családi nyaralásunkat, vettünk részt a gyülekezeti héten, augusztusban pedig egy vagy félnapos kirándulásokat szervezünk, mondhatom, nagy élmény, jó szívvel ajánlom mindenkinek a rövid, de tartalmas kiruccanásokat.

Témakör: 

Gyermekek barátsága

 A gyermekek barátsága példa lehet a felnőtteknek is. 

"Nincs szebb kora az emberiségnek, mint az első ifjúság évei. Azon láncok, melyek akkor köttetnek, nem szakadnak el örökké, mert nem a világban kerestünk még akkor barátokat, hanem barátainkban leltük fel az egész világot." (Kölcsey Ferenc)

Johanna és Bianka örömteli pillanatai a nyári szünetben.

Témakör: 

Adventi gondolatok - december 4. - Mikulásváró ötletek neked!

Folytassuk adventi lelki utazásunkat ma a Mikulásvárás témakörében!

Mi már nagyon várjuk a Mikulást! A gyerekek nagy csizmapucolásban, lázasan készülődnek. A legkisebb, biztos, ami biztos, 2 párat is megtisztított, nem bízza a véletlenre.

12 ötlet a nagy Mikulás várásához:

1. Amit mindenki tud ezer éve: tisztítsd meg alaposan a csizmádat, tedd az ablakba!

2. Viselkedj jól kedves szülő, légy példa a gyermeknek: türelmes, jóságos, kedves, s mondd el neki, ő is legyen rendes, mert csak engedelmes gyermekekhez jön a Mikulás!

Túláradó délután

Eddig is tudtam, hogy a mosogatógép az egyik leghasznosabb háztartási gépünk, de a napokban igazán a bőrünkön érezzük.

Köszönünk minden szerelő-elérhetőséget, amit kaptunk. Jöttek, elvitték, státuszunk: alkatrészre várva.

Minden nap mosogatok természetesen, nagy edényeket, üvegeket, ami nem fér be a mosogatógépbe, na de főzés és öt ember után mindent kézzel, jó kis szórakozás!

"Te vagy a legjobb református anyuka!" - aktuális gyerekszáj

Többen hiányolták már a gyerekszájat, jólesik a jelzés, köszönöm. Elmaradásban vagyok, ami a lejegyzést illeti, ugyanis aranyköpés jut bőven mindennapra.  Csak néhányat, szemezgetve, közkívánatra:

1. Délutáni mesenézés közben: nagy szirénázás a filmben, odakapom a fejem, s Babalányunk már magyarázza is:
- „Tudod, Anyukám tűz van, és jönnek a tízoltók!"

2. Az esti mesénél is a tűz volt a téma, véletlenül, nem vagyunk ennyire tematikusak, s ekkor pedig megtudtam, hogy a ház tetején a füstmény található, amiből jön ki a füst.

Témakör: 

Családfakutatás

És akkor a bátaszéki kirándulásunk úgy folytatódott, hogy az istentisztelet után meglátogattuk a Ritter-ág még a kisvárosban élő leszármazottait. Henit, akinek Nándi 2. ágon unokatestvére részletesen kikérdeztem a nagycsaládról, a családfáról, s egy képet adott elénk: íme, tőlük indul minden! 

Témakör: 

Hévíz

Idén is, ha csak néhány napra csupán, de nyaraltunk a családdal öten. Olyan tartalmas volt ez az öt nap, annyira kavarog bennünk a sok élmény, mintha legalább 10 napig pihentünk volna. Pihenni? Azonnal korrigálom magam: intenzív kirándulásHEGYek vannak mögöttünk, naponta legalább 2 vár megmászásával, sajgó lábakkal, klassz izomlázzal, tengernyi élménnyel és végtelen sok örömmel. Néhányat megosztok veletek a következő napokban.

Oldalak

Feliratkozás RSS - vidámság csatornájára