szemüveg

A kezdet

Elhatároztam, hogy változtatok bizonyos rossz tulajdonságaimon, szokásaimon. A változás mellett dönteni viszonylag könnyú jó lelki állapotban, ahogyan a diéta mellet is jól lakottan egy vasárnapi ebéd után.
Ám betartani mindezt - rosszabb lelki állapotban vagy korgó hassal, éhesen.

Adtad már fel elhatározásaidat? Sokszor buktál már el? Szeretnél változni, de nem tudsz?
Ismered a majd holnapokat, amelyekből sosem lesz semmi?
Hiteltelen és reményvesztett vagy? Már magadnak sem hiszel?

Képes vagy rá!

Sokan gondolkodnak azon: milyen jó lenne valamilyen változás. Egy jobb munkahely, kicsit nagyobb lakás, egy új konyhabútor, jó lenne álomhelyen nyaralni, fogyni, jól élni az idővel... De jó lenne! Azt ritkán hallhatjuk: "de szeretnék változni." Ahhoz azonban, hogy valamiben változás történjen, változtatásra van szükség.

Áldott szemüvegen keresztül értelmezett új esztendőt kívánok!

 „A jó napokban élj a jóval, a rossz napokban pedig lásd be, hogy ezt is, amazt is Isten készítette azért, hogy az ember ne találja ki, mi következik.” (Préd.7,14)

…, hanem bízzon, s mindenkor az igazságra, az egyetlen Igazra tekintsen!

Jól viseltük a megváltozott életet márciustól, a karantént. Megláttuk, megtapasztaltuk sok ajándékát, tanultunk, még inkább hálásak lettünk. Még inkább. Mindenért.

Adventi gondolatok - december 11. - Az élet napos vagy árnyékos? Mitől függ?

Ahogy az első adventi videóbejelentkezésben/blogbejegyzésemben ígértem, az adventben minden nap egy törénetet, egy kedves személyhez fűződő értékes emléket hozok nektek elcsendesedésre, gondolkodásra, újratervezésre.

Adventi gondolatok - december 10. - Visszájára fordítva

Az adventi elcsendesdésben (is) jó egy kicsit lelassítani, átgondolni életünk történéseit. Ha megtaláljuk a jó fókuszt, az ISTENközpontút, a felfelé irányút, akkor a legnehezebb dolgok is egészen másként látszanak. Törekedjünk az idei adventben (is), hogy a lehúzó gondolatokat cseréljük bátorító, éltető, reménnyel teli gondolatokra! Mi segíthet ebben? A kérdés jobb úgy: KI segíthet ebben? "Az Úrra tekintek szüntelen, nem tántorodom meg, mert a jobbomon van." (Zsolt.16,8)

Nagyobb Ő * Értékmozaik - "Ida regénye" ajánlás

„Ida regénye”

 „Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, akik azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni.” (Kierkegaard)

Hit-idő-változás. 

Feliratkozás RSS - szemüveg csatornájára