Képes vagy rá!

Sokan gondolkodnak azon: milyen jó lenne valamilyen változás. Egy jobb munkahely, kicsit nagyobb lakás, egy új konyhabútor, jó lenne álomhelyen nyaralni, fogyni, jól élni az idővel... De jó lenne! Azt ritkán hallhatjuk: "de szeretnék változni." Ahhoz azonban, hogy valamiben változás történjen, változtatásra van szükség.

Változtatni márpedig sokszor nagyon nehéz, mert a régi, kártékony rossz szokások valami hihetetlen erejű mágneses erővel visszarántanak. És akkor ugrott a spórolt pénz, a lelkesen megtervezett új időbeosztás, a diéta...Terhes ugyan a megszokott régi forma, de legalább biztos. És komfortos. Látszólag és pillanatnyilag.

De a tunyaságnak, az egy helyben topogásnak, az el nem indulásnak mindig nagy az ára. Éppen ezért, ma (is) mégis mondj nemet a nyomasztó rossz szokásaidra, s tedd meg az első arasznyi lépést - előre!

  • Vegyél határidőnaplót!
  • Készíts időbeosztást! Tervezz!
  • Ne ígérgess, hívd fel!
  • Ha elhatároztad, sportolj!
  • Ha félretetted, ne költsd el pillanatnyi ostobaságra! Felesleges kacat lesz.
  • Ne nyúlj újra a borosüveghez, nem éri meg, és bánni fogod!

"Minden út legnehezebb lépése az első." (Robyn Davidson)

DE: ne aggódj, ha elesel, ha csüggedsz az úton, a lényeg, hogy ne hagyd abba, amit elkezdtél! Attól, hogy abbahagyod, még nem szűnik meg az elviselhetetlen változni nem tudásod börtöne, csak hosszabb ideig tart majd.

Kezdd el kicsiben! Ma csak a kezdő lépést tedd meg, s véletlen se arra gondolj, hogy hogyan kellet volna, meg ha nem így csináltad volna, akkor már nemtomén hol tartanál....

A "mi lett volna, ha" és a "majd holnap": gyilkos mondatok.

A változás titka: a változtatás. A változtatás titka pedig, hogy elindulj! Mindennap egy kicsit előre. S még mi? A gondolataid megváltoztatása, mert az elmédben lévő hiedelemrenszer is csak ennek eredményeképpen fog megváltozni.Ahhoz, hogy jól tudj élni az idővl, hogy tudj spórolni, sportolni, diétázni..., el kell hionnd, hogy KÉPES VAGY rá! Tehát ha esőért imádkozol, vigyél esernyőt!

S mi a gát? Többek között, ha kényelmesen, befektetett munka nélkül vársz eredményt, vagy ha a környezetedet hibáztatod mindenért, ha áldozatszerepben egy hintaszékben nyaralsz.

Külön-külön csak egy-egy betű vagyunk, együtt azonban költemény! Jó lenne hát, ha megosztanátok kommentben, bennetek mit indítottak el az alábbi sorok?

Te mit fogsz ma másképp csinálni, előre a megálmodott cél felé? TE MA min fogsz változtatni?

Hogy én min változtatok? Mindig fontos volt számunkra, hogy az egészséges életmódra figyeljünk, ám szeretném még sokkal tudatosabban alakítani.
Ehhez első körben a "szokásos" reggelin változtattam. Nagyon ízletes, jótékony hatású, egy lépés előre, s nem utolsó sorban egy kis újdonság még a napunkat is feldobja!