Film/zene

Rólunk szól

Mélység, magasság, öröm, szomorúság, veszteség, ölelés, boldog házasság, válás, siker, rang, hírnév, függőség, hozott és szerzett sebek, kapott és okozott fájdalmak, vélt vagy valós sérelmek, tudattalan szocializációs batyu, érzelmi hátizsák – ezt mind megtalálható a számunkra nem régiben felfedezett filmsorozatban. Jó szívvel ajánlom – mindenkinek!

Úgy vélem, ez nem egy szokásos film. És meglehet, rajtam kívül már mindenki látta is, nem vagyok jó új filmek, premierek tekintetében, a TV-, moziműsor követésében pedig különösen nem. Látszik is, hiszen 2016-os e remek sorozat.

Blokád

„Egy politikus ne népszerű akarjon lenni, hanem hasznos.” (Antall József)

"Sajnos ez csak egy szép ábránd, mert népszerűség nélkül sokáig nem lehet hatalmon maradni. Hiánypótló, zseniális film Antall Józsefről és a taxisblokádról." (F.F.)

Témakör: 

Kiskecelányom - avagy az "Együtt kezdtük"című film kapcsán néhány impresszió

Több kedves ajándékot kapott a férjem születésnapjára. Fiúktól különleges édességeket, Johannától egy rajzot és egy pótkupakot, ha esetleg bármikor szüksége lenne rá, tőlem pedig többek között két mozijegyet.

Amikor a mozijegyeket lefoglalni készültem, már nyúltam is a telefonhoz, hogy egy kedves baráti házaspárt is elhívjak magunkkal, aztán mégis úgy maradtam magammal, hogy – bár mindig nagyszerű velük -, azonban mi általában nagyon ritkán vagyunk kettesben, legyen ez most egy ilyen. Azok az első megérzések… Ember tervez…

Csúfból széppé, halandóból halhatatlanná

"Rossz voltam, s te azt mondtad, jó vagyok.
Csúf, de te gyönyörűnek találtál.
Végig hallgattad mindig, amit mondtam.
Halandóból így lettem halhatatlan."
(Pilinszky: Átváltozás)

Meggyógyítom országukat

 „…ha dögvészt bocsátok népemre, de megalázza magát népem, amelyet az én nevemről neveznek, ha imádkoznak, keresik az én orcámat, és megtérnek gonosz utaikról, én is meghallgatom a mennyből, megbocsátom vétküket, és meggyógyítom országukat.” (2Krón.7,13b-14)

A mai bibliai igeszakasz megállított. Annyira aktuálisnak érzem, a kirendelt részből hangosan villogtak, kiszóltak a fent idézett sorok.
Megálltam, elgondolkodtam, kérdések vetődtek fel bennem: mit vizsgáljunk meg magunkban, hogyan értelmezzük mindezt? Az alábbi gondolatok jöttek elém:

Adventi gondolatok - december 4. - Mikulásváró ötletek neked!

Folytassuk adventi lelki utazásunkat ma a Mikulásvárás témakörében!

Mi már nagyon várjuk a Mikulást! A gyerekek nagy csizmapucolásban, lázasan készülődnek. A legkisebb, biztos, ami biztos, 2 párat is megtisztított, nem bízza a véletlenre.

12 ötlet a nagy Mikulás várásához:

1. Amit mindenki tud ezer éve: tisztítsd meg alaposan a csizmádat, tedd az ablakba!

2. Viselkedj jól kedves szülő, légy példa a gyermeknek: türelmes, jóságos, kedves, s mondd el neki, ő is legyen rendes, mert csak engedelmes gyermekekhez jön a Mikulás!

Katharina Luther

Ma, október 31-én este 21.20-kor a Dunán! Nézzük együtt! Hiszem, hogy jót tesz valamennyiünk hitének, lelkének. Az én lelkemnek különösen kedves a téma, izgatott várakozással vagyok! Újra és újra nagyon szívesen nézem.

Ha valaki lemaradna, itt újra megnézhető: https://demarcantora.blogspot.com/p/katharina-luther-2017-teljes-film.html

Halva született. Hogy van tovább?

„Édesanya, de durva, és milyen érdekes lenne, ha Sámuel élne, akkor mind a négyen más fokú intézménybe járnánk: óvodába, áltsuliba, gimibe és egyetemre - állapította meg egyik gyermekünk egy szeptember eleji reggelen, amikor is a nagy nyári szabadság után ráeszméltek, hogy most valami régi új következik.

Megígért gyerekszáj

Noha nem vagyunk híján gyerekszáj poénoknak, mostanában kevesebbszer jegyeztem le, szóvá is tettétek néhányan, úgyhogy összeszedtem egy csokorra valót:

Nálunk napi rutin, magától értetődő, hogy valaki mindig dúdol, énekel valamit, és bekapcsolódunk egymás énekébe, spontán kamarakórust alakítunk.

Johanna itt is tud az ő világából, képeiből sajátságosan érteni dolgokat, s valami döbbenetes, ahogy asszociálni tud egy szóról, történetről az ő fejében lévő dolgokra, az ő szívét, lelkét foglalkoztató élményekre.

Gyerekszáj a születésnapi láz idején

Hetek óta nagy születésnapi lázban égünk, s számolunk vissza minden este, minden reggel.

Az úgy kezdődött, hogy az egyik nagy bevásárlóközpont aulájában egy azóta sem ismerek magamra érzés következtében egy játékautomatába 100 ft-ot dobtunk abban a reményben, hogy a gépkar mozgatásával egy bájos Elza hercegnőt halászhatunk ki.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Film/zene csatornájára