Bálint névnap novemberben

Ma Bálint fiunk névnapját ünnepeltük. Igen, novemberben. 17 és fél éve döntöttünk így, mert nem szerettük volna február 14-én „főszezonban”, dömping idején tartani névnapját, mert ez a Valentin-őrület megterhelő, elveszi az ünnep lényegét, így kerestünk egy másik Bálint-napot a naptárban. Szépen, csendesen, szolidan megültük.

Ahogy az ilyenkor szokás, az ünnepelt kedvence készül ebédre, vacsorára is. Így ma sütőtök krémleves, rakott karfiol volt ebédre, vacsorára pedig tonhalas, sajtos szendvics és mascarponés-nutellás, illetve vaníliapudingos gofri. (Recept ld. lenn)

A terítés mindig az ünnepeltre jellemző jegyeket hordoz, s az igekártya elmaradhatatlan, az ünnepi asztal éke. Hisszük, hogy ezek a kapott igék nekünk, pont nekünk szólnak, mindig izgatottan várjuk, hogy az „előételt” felolvashassuk. (Lásd fotó)

Hiszem, találó ajándékokkal leptük meg Bálintot, de hogy a csomagban mi lapul, legyen titok pár napig. Csanádtól megszokott ötletes ajándékon derülhettünk újra. (Lásd fotó)

Jó volt csak úgy lenni. Elgondolkodni, hogy ez már a 18. névnapja volt, pedig még csak most született. Jó volt együtt lenni az Úr előtt közös játékban, gyöngyfűzésben, pihenésben, nevetésben. Jó volt örülni, nosztalgiázni.

Úgy gondoljuk, s tapasztaljuk, hogy nagyon fontos az időt odaszánni, az ünnepeket megtartani, még akkor is, ha mindenki rohan, sokfelé sokféle dolga akad, mert ezeket mind elviszik magukkal, megtelik a lelkünk. Mindenki lelke elcsendesedik, megtelik.

Dicsőség Neked Urunk!

Gofri:
25 dkg margarin
25 dkg cukor
4 db tojás
50 dkg liszt
5 dl tej
1 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
Az alapanyagokat a szokott módon (először a tojást, a margarint, a cukrot) összekeverjük, majd felváltva a lisztet, a tejet hozzáadjuk, gofrisütőben sütjük.
Ebből a masszából 12 db dupla gofrivárható. Nagyon ízletes!