Divatos veszedelmek, avagy a jógáról, homeopátiáról, az agykontrollról dióhéjban

Legutóbbi bejegyzésemet, történetesen a grincsfáról (http://blog.ritterida.hu/cikk/2017/12/uj-divat-a-grincs-de-nalam-nyerobb... ), igen sok látogató kereste meg az oldalamon. Sok megosztás, hozzászólás. Vannak, akik nem akarják elhinni, hogy van önmagán túli jelentése is, vagy, mert túlzottnak érzik a vallásos tartalmat, egész egyszerűen belemagyarázásnak vélik, vagy mások, mert épp, hogy nagyon tetszik nekik a kis manófácska, de hitüknél fogva tudják, hogy nem mind arany, ami fénylik.

Mi a gond ezekkel az ártalmatlannak tűnő, a szépség és az egészség jegyében eladott, propagált dolgokkal, mint grincsfa, jóga, homeopátia, agykontroll, hogy a legkedveltebbeket soroljam?

A szellemiség. Az ezotéria, az okkultizmus.

A Grincs-mese végkicsengése pozitív, mégsem ennek állítottak emléket, hanem a karácsony gúzsba kötésének. - Egyértelműen a negatív szimbólum lett lakásdísszé emelve a szép, a jó jegyében. http://blog.ritterida.hu/cikk/2017/12/uj-divat-a-grincs-de-nalam-nyerobb...

A jóga a hinduizmusban gyökerező spiritualitás felé vezet. Legfőbb veszélye, hogy Istentől (Atya, Fiú, Szentlélek) elszakadva – más ezoterikus és okkult tevékenységekhez hasonlóan – olyan spirituális világra nyit kaput, ahol már egyszerűen nincs védelem a valóságosan létező gonosz szellemi erők ellen. A kapu mögött sokak elmondása szerint lejtő következik. Az „eredmény” sokszor csak hónapok, évek múlva mutatkozik, és számtalan formát ölthet a szorongástól a pszichés problémákon át a démoni zaklatásokig. Nem egyszerű szolgálatra vállalkozik, aki démonizált ember lelkigondozását végzi, sajnos van tapasztalatom. - Torna az egészség, a jó jegyében. (https://www.parkatt.hu/index.php?id=219&details=nmHw8X3r )

A homeopátia szellemi hatásáról is szót kell ejteni. Mivel nem hatóanyag az, ami benne van, hanem a kozmikus szellemi erők, így keresztények számára talán nem javasolt használata. Ezt mindegyik szerző kiemeli. Nem lehet figyelmen kívül hagyni Hahnemann okkult és ezoterikus hátterét, forrásait. Ugyanúgy, ahogy Rudolf Steiner esetében, akinek nevéhez köthető a Waldorf iskola és az euritmia. Meg sok minden más.

Elmondható, hogy a sokszorosára hígított oldatban amiben már nincs hatóanyag, pusztán a szellemi erők működnek. Milyenek ezek a szellemi erők és honnan vannak?
Valószínűleg a homeopátia témában voltak és lesznek is támogatók és ellenzők szépszerével. A gyártónak mindenképpen megéri, továbbá az emberi hiszékenységre mindig is építettek a csalók és a gátlástalan kereskedők. Nincs ez másképp ma sem. A kérdés az, hogy mi az, ami miatt mégis annyira népszerű és elterjedt. Jó a reklám? Ízléses a csomagolás, a "drága biztos jó" elve, vagy mert nem kemikália? - Egészség a természetesség jegyében. (http://rejtettdolgok.blogspot.hu/2014/07/a-homeopatia.html)

Az agykontroll lelki hátterét vizsgálva elmondható: nemcsak az emberben szunnyadó tartalék energiák mozgósításáról van szó, hanem az emberen kívüli szellemi erők igénybevételéről is. A módszer által kapcsolatba kerülsz egy magasabb intelligenciával, és rájössz, hogy ez a te szolgálatodban áll. (Mondja a szerző) Magasabb intelligencián Jose Silva, az agykontroll vezére nem Istent érti. Akkor kit? - Kapcsolat a szabadság jegyében. (https://www.youtube.com/watch?v=e_WPKKsYcOs ) – katt és hallgasd! Átfogó, világos tanítás Cseri Kálmántól.
(http://www.igeforum.com/upload/5726172252010.pdf ) - katt és olvasd!

Vannak nyitott kérdések, maradtak elvarratlan szálak, hisz ez csak ízelítő a sok ránk zúduló keverékből. Nehezen tudja egyik tábor meggyőzni a másikat.
Hiszek abban, hogy Isten megadja alkalmas időben a tisztánlátást, de/ és fontos, hogy használjuk értelmünket, s vizsgálódjunk tényekre építve, objektíven. Az igazság keresésénél semmiképp sem szabad a fent említett irányzatok ezoterikus és okkult hátterét figyelmen kívül hagyni.

Vannak erők, szimbólumok - jelentéssel, tartalommal. De milyennel?

Egészség, szépség, szabadság, gyógyulás, magasabb szabad erő, – de milyen áron?
„Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall?” (Mt.16,26)