A túl gyors emelkedés veszélye

„A kézrátételt ne siesd el senkinél!” (1Timóteus 5:22)

Mielőtt Dávid Izrael királya lett, évekig egy juhnyáj pásztora volt a pusztában. Ez nem éppen lenyűgöző kezdet. Azonban ott alakult ki az Istennel való kapcsolata, és ott csiszolódtak képességei, melyeket később stratégaként és harcosként alkalmazott.
Ha sikert akarsz elérni, van egy változtathatatlan elv, amit meg kell értened: Isten engedi, hogy olyan helyzetben gyakorolj, ahol a gyengeségeiden lehet javítani, az ajándékaid fejlődnek, és ahol a hibáid nem lesznek túl sok emberre hatással.

Egyszer egy pilóta azt az utasítást kapta az irányítótoronytól, hogy felemelkedhet 1500 m magasságra. Amikor elért 1500 méterre, azt mondták neki, hogy tartsa a magasságot a további utasításokig. Aztán megkapta az engedélyt a 3000 méterre emelkedéshez. Az irányító fokozatosan vitte fel 10 000 méterig, ahol engedélyt kapott, hogy a rendeltetési helyére repüljön. Azon a napon Isten szólt a pilótához: „Bárcsak bennem is így bíznál! Ehelyett egyetlen lendülettel tízezer méterre akarsz emelkedni!”

Próbáld megérteni ezt: Isten kezdettől fogva látja a véget, és már feltérképezte az utadat. Tudja, hogy ha túl gyorsan emelkedsz, az veszélyekkel jár. Lehet, hogy te vagy a pilótafülkében, de az irányítótoronyban Isten van! Ő ma azt mondja neked: „Bízz bennem, és biztonságban eljuttatlak a célállomásodra!” Isten életedre vonatkozó tervét nem lehet siettetni. Ha megpróbálsz túl gyorsan emelkedni:

  • fájdalmas hibákat követsz el, melyeknek nagy ára van;
  • rossz hatással leszel azoknak az életére, akik függenek tőled; és
  • kötélhúzásba kezdesz Istennel, amiben csak veszíthetsz!
    /Forrás: maiige.hu/
Címke: