Borúra derű

Szia, szeretettel köszöntelek!
Jó, hogy itt vagy! Örülök, hogy az oldalamra érkeztél. érdemes itt kezdened az olvasást!

Irodám, az Értékmozaik Műhely Fb-oldalán találhat magának ki-ki kedvére valót, aki az élete valamilyen területével nem elégedett, úgy érzi, változtatni lenne szükséges. Többféle módon nyújt ebben az Értékmozaik Műhely segítséget.

Ezen az oldalamon egy új rovat indul a mai napon útjára: a Borúra derű, amelynek központi témája a változtatás, a változás, az újratervezés.Ezeket az írásokat itt, a blogomon is publikálni fogom. 

Változtatni; nem azért, mert van hozzá kedvük, hanem, mert az lenne a helyes, a hasznos.
A Borúra derű szerdai rovat bejegyzései bátorítás, megerősítés lehet neked a mindennapok terheiben, s abban a folyamatban, amibe most belevágsz.

Mire gondolok? Munkámból fakadóan és egyéni életem tapasztalatai alapján is úgy látom, mindenki küzd kisebb-nagyobb elakadással, olyan góliáttal, amely szinte leküzdhetetlennek tűnik.
Fontos megjegyzésem: aki változást szeretne valamiben, nem jelenti, hogy nem megelégedett, sőt! Lehet nagyon hálás és megelégedett, egyszerűen csak valami beakadt a fogaskerékbe.
És az is lehet, hogy egyáltalán nem mondható el a változást tervezőről, hogy megelégedett.

Neked mi a nehézséged? Mi az a parányinak induló kis emelkedő, ami ma már hegységgé növekedett, s „megmászása” már-már elképzelhetetlennek tűnik?
A halogatásod? A jó időgazdálkodásod hiánya? Az alkoholizmusod? Az indulatod? Kifolyik a pénz a kezed közül, így képtelen vagy a spórolásra? Esetleg épp ezért folyamatos adósságspirálban vagy? A folyamatos csüggedésed, a negativizmusod? Szeretnél kitartó lenni a sportolásban, a diétában, a dolgaid rendszerezésében, a vállalt feladataidban, de nem megy? Nehezen vállalsz felelősséget, nem mersz konfrontálódni?

Ezen az oldalon heti rendszerességgel olyan bejegyzéseket olvashatsz, amelyek a változtatás útján segítenek neked. Ám fontos magadban tudatosítanod: a rád eső részt senki nem tudja megtenni helyetted! Itt motivációt kaphatsz a cikkek s mások sikerei láttán, de az egyéni befektetett munkára nagyon nagy szükség lesz! Hajrá!

Mit tegyél?
Ha eldöntötted, hogy változtatni szeretnél, akkor
- tűzz ki egy célt, (vigyázat: a vágy az nem cél!)
- készíts egy tervet annak megvalósítására,
- állítsd fel a szabályokat,
- és vágj bele! Ha azon kapod magad, hogy kibúvókat keresel, lapozz az oldalra, s nyerj bátorítást!

Mi az, ami biztosan akadályozni fog?
- a kifogások,
- a körülményeid és mások okolása,
- a lehúzó, negatív, felmentést kereső gondolatok,
- az áldozatszerep.

Én a magam változtatásáról számolok be hetenként: tudatos életmódra szeretnék váltani, szeretném a rendszeres mozgást beiktatni az életembe.
Rendszeresítettem egy füzetet, amelybe rögzítettem a saját célomat, a tervemet, a választott keretet a változtatáshoz, és megjelöltem időpontokat is, azokat: mikorra milyen változást szeretnék elérni. Terv nélkül nincs semmi, ami maradandó lenne.

Te is írd meg a saját változtatási tervedet – legyen az szabadulás a halogtásból, az alkoholból…, a cikk elején említett dolog bármelyikéből!

Amire a fókusz irányul:
- szemléletváltás
- újratervezés
- fókuszváltás
- megoldásközpontúság
- hibázni tudás
- talpraállás

A lehetőség, a siker mindenki előtt adott! Ám el kell indulni! És tudd: sosem késő elkezdeni! Hajrá! Előtted a lehetőség, hogy legjobb reményed megvalósulhasson!
Te milyen változtatásra szánod el magad!

Szeretetettel: Ritter Ida