22 év 22 képben - 22. házassági évforduló

22 év 22 képben - 22. házassági évforduló. Mennyi, de mennyi minden történt, és mégis mintha 22 pillanat lett volna.

Öröm és bánat, megannyi ajándék és veszteség, magasság és mélység, édes és keserű - megéltük valamennyit.

Sokat tanultunk egymásról és egymástól. Változtunk: kívül és belül. Sokasodtunk. Nevettünk és sírtunk. Fejlődtünk. Öregedtünk, ráncosodtunk, de nem szeretnénk már zsenge korúak lenni.

Mindez ajándék, minden kegyelem.

"Az ÚRtól lett ez, csodálatos a mi szemünkben." (Zsolt.118,23)

Tűz és víz vagyunk. Alkatilag és látszólag. De ahogy egy igazi lelkes, élő hitű nénink, Márta néni mondja, az az igazság: „Idácskám és Nándi, úgy illetek össze, ahogy a kulcs a zárba.” Egy bölcs asszony látja a különbségeket, s még inkább látta rajtunk az azonosat; azt a különbségek ellenére létező hatalmas egységet, amellyel terve van Istennek. Ha nem passzolt a kulcs elsőre, újrapróbáltuk, ha beletört, megjavíttattuk.

Sokszor megpróbáltattunk. Egy próbában benne lenni nem egyszerű, de mindig észrevehetjük a növekedést, és megannyiszor megtapasztalhattuk: az Úr jóra vezeti. Egy vihar elvonultával tudunk viccelődni, a humor elengedhetetlen része az életünknek.
Igen, ha jól számolom, eddigi életünk során többször hívtam a mentőt - épp a múlt héten is-, mint a pizzafutárt, de ezidáig minden szirénás út megtartatást hozott nekünk még e földi életre. Kegyelemből. (Köszönjük a sok imát, jól van Nándi, dicsőség Istennek, és megint hatalmas köszönet a mentősöknek és az orvosoknak!)

Minden nap ajándék. Hatalmas ajándék. Becsülünk minden percet. Hálásak vagyunk! Kimondhatatlanul.

Szeretnénk jól szeretni, mindig jól szólni, ahogy Isten kéri. Tanuljuk, haladunk, elesünk, de felállunk: aktív tanulók vagyunk a szeretet iskolájában. Tudunk bocsánatot kérni és megbocsátani.

Gyermekeink csodák. Boldogság. Sokat tanulunk tőlük. És nagyon jó edzőink ők. Az Úr hatalmas ajándékai.

Ünnepi és elmélkedő hangulatomban vagyok - teli 27-25-22 év sok-sok élményével.

Mi a konklúzió? Ő nagyobb. Az Isten szeretete mindent legyőz. Nincs idő "romépítésre", sem semmi másra, csak a szeretetnek van ideje. És jövője.

"Nem a saját karjuk segítette meg őket, hanem a te jobbod és a te karod, a te orcád világossága, mert kedvelted őket."(Zsolt.44,4)

Hálával érted, veled; mindenért, mindenben, Nándi!