Adventi gondolatok - december 14. - Hiszed-e valóban, amit hiszel?

A mai adventi elcsendesedésünkre Isten ígéreteiből hoztam egy szeletet. 

Vizsgáljuk meg szívünket, majd tegyük fel a kérdést: Hisszük valóban, amit hiszünk? Vagy csak egy szép idézet?  Hisszük Isten ránk (is) vonatkozó ígéreteit örömben, bánatban, felhők felett és a "padlón" is? Egyaránt? De úgy tényleg: komolyan.

Hány kiló pesszimizmustól, mennyi aggodalmaskodástól, félelemtől szabadulnál meg, ha Isten Rád vonatkozó ígéreteit nemcsak betű, hanem tartalom szerint is, teljesen hinnéd? Teljesen. Valóságosan.

Nehéz-e egy adott félelmes helyzetben nem az érzéseinkre hallgatni? Meglehet. Ám Isten áldásainak valóságos és mind gyakoribb megtapasztalásához az egyik nagyon fontos pillér: "Nem azt cselekedjük, amit érzünk, hanem azt, ami igaz!" Isten igéje pedig igaz, élő és ható, életeket formál. Legyen ez reménységünk az adventben is, amikor a Megváltót várjuk!

Hagyjuk el most a világ zaját, csendesedjünk el az Úr előtt, s figyeljünk RÁ, aki tanácsol, aki utat mutat, akinek terve van velünk, aki mindent jóra vezet!

Isten ígéreteiből mára néhány megízlelendő:

  • „Áldást parancsol melléd az Úr.” (5Móz.28,8)
  • „Megáldalak, és áldás leszel!”(1Móz.12,2)
  • „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!” (Ézs.43,1)
  • „Veled leszek, ahogy Mózessel is vele voltam. Nem maradok el tőled, nem hagylak el.” (Józs.1,5)
  • „De hűséges az Úr, aki megerősít titeket, és megőriz a gonosztól.” (2Thessz.3,3) 
  • „Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (Jn.3,16) 
  • „Letöröl minden könnyet a szemükről.” (Jel.21,4) 
  • „Bölccsé teszlek, és megtanítalak, melyik úton kell járnod. Tanácsot adok, rajtad lesz a szemem.” (Zsolt.32,8)
  • „Megparancsoltam neked, hogy légy erős és bátor. Ne félj, és ne rettegj, mert veled van Istened, az ÚR, mindenütt, amerre csak jársz.” (Józs.1,9)

 

Ezek voltak mai adventi gondolataim elcsendesedsére! Áldás, békesség!

 

 Más adventi tartalmat találhatsz még itt a blogomon és a youtube-csatornámon is: Ritter Ida – Értékmozaik! Látogass el ide is!

Az alábbi szöveg megjelent: Ritter Ida: Nagyobb Ő - Katolikus papból lett református lelkipásztor vallomása * Értékmozaik - Út a boldogélethez, Kecskemét, 2020, c. könyvében. A kötetről bővebben, a könyv elérhető: itt.