Ki mondja meg, kik vagyunk?

"Ki mondja meg, kik vagyunk? A menő cuccaink? Az autónk? A fényes reklámok? A pénztárcánk? A rangunk? A társadalom? A cimborák? A kritikusaink? Esetleg egy közösségi oldal?

Ha nem mi magunk definiáljuk magunkat, hanem a Teremtőnknek meghagyjuk ezt a jogot, akkor képesek leszünk megérteni, hogy nem attól függ értékünk, hatékonyságunk, boldogságunk, hogy éppen mélyponton vagy egy torzult énállapotban mit gondolunk magunkról, mit súgnak az érzéseink, vagy mit mond a társadalom – mert ezek csak múló pillanatok –, hanem az a lényeg, hogy a Mindenható, a változatlan hatalmas Úr mit gondol rólunk. Mert ez az egy biztos.

Hisszük-e, tudjuk-e, hogy Isten alanyi jogon drágának tart és becsesnek?

Ha az élő Istent megismerjük, s ebből a helyes istenismeretből a valós magunkat, akkor azt is megértjük, hogya Mindenható Istennek fontosak vagyunk, és úgy szeret bennünket, ahogy vagyunk. A Mindenható véleménye pedig nem ingadozik, szeretete felénk nem változik, a boldogságunk tehát állandó, nem függ emberek szeszélyétől, mások elfogadásától. Az lesz az identitásunk, hogy: „Az Alkotóm szeret”." (Ritter Ida)

forrás: Ritter Ida: Nagyobb Ő * Értékmozaik kötete - erről bővebben itt tájékozódhat, és belelapozhat. Ha felkeltette érdeklődését, a könyv megvásárolható