Mi az érték?

Az advent szó azt jelenti: eljövetel, vagy az adventus azt jelenti: aki eljön. Bod Péter, a 18. század tudós prédikátora, erdélyi magyarigeni lelkipásztor az adventtel kapcsolatos legfontosabb bibliai tanítást így foglalta össze: "A mi Urunk Jézus Krisztusnak négy adventusa vagyon. Először, midőn testben megjelent. Másodszor, midőn a szívbe bészáll és az embert megtéríti. Harmadszor, midőn halála óráján elmegyen az emberhez, és negyedszer, midőn eljön ítéletre."

A fenti sorokkal és e lenti értékes történettel kívánok minden kedves blogolvasómnak és blogkövetőmnek áldott, tartalmas, csendes adventet!

Egy asszony, amikor a hegyekben sétálgatott, a folyóban talált egy különlegesen szép követ. Másnap találkozott egy másik utazóval, aki éhes volt. Az asszony kinyitotta csomagját, és megosztotta ennivalóját a vándorral. Az éhes utas észrevette a drágakövet, és kérte, adja neki. A nő habozás nélkül neki adta. A vándor örvendezve jószerencséjének tovább állt. Tudta, hogy a kő olyan értékes, hogy hátra levő életében soha nem kell szükséget szenvednie. Ám néhány nap múlva visszatért az asszonyhoz és visszaadta a követ. Gondolkoztam, mondta. - jól tudom milyen drága e kő , de visszaadom, abban a reményben, hogy valami értékesebbet kapok tőled. Add nekem, kérlek azt a részed, ami képessé tett arra , hogy nekem add a követ! (ismeretlen szerző)