Erőt adó gondolatok

Vannak terveink, álmaink, vágyaink. Sokféle szándék van a szívünkben, de az Úréi valósulnak meg, pontosabban csak azok valósulnak meg!

A kilátástalanból amíg eljutunk a vágyott magaslatokig, hosszú az út. S nem csak hosszú, hanem olykor göröngyös, akadályokkal tűzdelt, emberpróbáló. Azonban a jó hír az, hogy:

Lehetetlen legyőzni azt, aki nem adja fel a reményt. Ki kell tartani: hinni, elindulni, lépni, felállni. Egyedül nem megy, csak, ha felfelé nézünk.

Lehet, hogy olykor azt érezzük, csigatempóban araszolunk, de lényeg, hogy haladunk. Megesik, hogy kettőt lépünk előre bár, de egyet mindig vissza. Ez pont egyszer gyorsabb, mint a helyben állás. Rossz kedv, melankólia, kilátástalanság, elkeseredettség vett erőt rajtad? Egy pillnata erejéig nem gond, de Istenre nézve, az Ő erejével fel kell állnunk, ahogy Jób is tette.

  • Le lehet győzni a rosszat, jóval.
  • A negatív gondolatok kicserélhetők pozitívra, bátorítóra.
  • Az erőtlen, bántó szavak lelkesítővé válhatnak.
  • A rossz jóra fordítódhat, ha az Úr tanácsa szerint járunk.

A jutalom pedig kétszeres. Ez mindannyiunk ígérete. A kérdés : hiszed-e ezt? Elhiszed-e?

Nem az a gond, ha elesel, hanem az, ha nem állsz fel: sajnálod magad, mentséget, kifogást keresel.

Amíg a kilátástalanból a magasakig tartó úton haladunk, próbák tornyosulnak előttünk. Van, hogy csak Isten, az álmom és én vagyunk jelen. Van, hogy hónapokig, évekig tartó kéyszerpihenőt kell tartanunk, s akadályok özöne ömlik ránk, de aki mindvégig kitart, számíthat igazi jutalomra. 

Ezért keljünk fel még ma a padlóról, s induljunk el feladatunk, céljaink felé! Nincs olyan pillanat, amikor ne dönthetnénk úgy, hogy újat kezdünk, s nincs annyi elrontott lehetőség, amiből ne születhetne felelős döntéssel megint egy új esély, s válhatnának valóra Isten ígéretei!