Vasárnapi filmajánló: Anyabuli!

Egy lelkészfeleség, egy blogger, egy tanító és egy gyes mellett folyton munkát kereső nő...közös bennük, hogy boldog, fáradt anyukák.

Talán néhol kicsit erőltetett jelenetek is láthatók a filmben, de alapjában véve egy nagyon üde, jó kikapcsolődási lehetőség. Biztosan valaki olyan írta, aki ismeri az anyaság minden örömét, sok nehézségét, ambivalenciáit: miközben erre vágytál mindig, valami hiányzik. Lehet, hogy csak a bátorítás, az elismerés? Vagy az önbizalmad?

Hitelesen megjelenített hétköznapi pillanatok. Kedvencem, ami az egész filmet átszövi: ha ki is kapcsolódsz, végig olyan érzésed van, hogy hiányzik a fél karod, mert nincs veled a gyermeked, pedig 5 éve csak egyetlen este mozdultál ki.

"Állandó rohanás a kisgyermekes anyukák élete, soha nincs idejük semmire, leginkább saját magukra és a barátnőikre. Így van ezzel Allyson is. Ám megelégelte már az állandó rohanást, és elhatározza, hogy szervez egy nyugodt, vacsorával és trécseléssel egybekötött estét a barátnőivel. Persze ennek megvalósítása különleges szervezést igényel, melynek a legfontosabb eleme, hogy meg kell kérni a férjeiket, vigyázzanak néhány órát a gyerekekre. Végül is, mi baj történhetne ilyen rövid idő alatt?" (forrás: port.hu)

http://mozicsillag.cc/film/anyabuli-2014-online  Jó szórakozást!