Örvendező vagy panaszkodó vagy?

A hálás ember – örvendező. Nem feltétlen könnyű az élete, de a legjobbat hozza ki belőle.

A nem hálás – panaszkodó. Nem feltétlen nehéz az élete, csak nem látja a fától az erdőt.

Mi a probléma? Nézd meg az adott problémádat, amivel küzdesz, tedd át egy olyan dimenzióba, ahol éppen nagyon komoly, de tényleg nagyon komoly veszteség ér(t), elveszíted a házad vagy közeli szerettedet, hatalmas bírságot vagy végzetesnek tűnő orvosi leletet kapsz, minden összeomlik.

Ha az eredeti probléma, amiért annyira aggódtál, már nem emészt, talán eszedbe sem jut az igazán komoly nehézséged fényében, akkor elengedhető, ha a továbbra is nyomaszt, akkor valóban komoly a gond, amin csak Isten tud segíteni, az Ő tanácsa segít egyedül a megoldáshoz. Ehhez küld segítséget igéjén, történéseken, embereken keresztül. Vedd észre, fogadd el, ne hagyd, hogy a bú legyőzzön!

Van kiút, csak egyedül nem biztos, hogy meglátod, ehhez kaphatsz segítséget, de az is lehet, hogy már az úton vagy, csak nem vetted még fel a jó szemüvegedet. Vedd fel hát az áldott szemüveget, kérj segítséget, s a megosztott öröm duplaöröm lesz, a megosztott bánat pedig felebánat.

Azért fontos mindez, mert oly sokszor nagynak tűnő, ami abban a pillanatban valóban torokszorító, de valójában jelentéktelen dolgokon idegeskedünk. Ha nem tudjuk megoldani, akkor azért felesleges minden aggodalom, ha pedig meg tudjuk oldani, akkor azért.
A csüggedés, az idegeskedés megöli a pillanatot, ellopja a napodat.

Vidd az Úr elé, imádkozz, beszélgess valakivel, akiben megbízol, kérj segítséget az Égből, s Ő küld neked olyat, amire éppen szükséged van. Nem biztos, hogy megkapod azonnal, de ha állhatatosan kéred, nem maradsz felelet, megoldás nélkül!

Örülj, légy örvendező, hozd ki a legnehezebből is legjobbat! Az aranyat a forró tűzben megpróbálják, a szivárványhoz eső kell, a pillangó pedig hernyóból lesz!