Szélcsend vagy vihar? Valami új készül!

Nagy csend, nyugalom van az életedben? Vagy inkább a szürke hétköznapok monotonitása jellemzi: a megszokott napi rutin, rohanás egyik helyről a másikra, bevásárlás, ügyintézés…? Úgy érzed semmi különös nem történik? Szélcsend van?

Vagy éppen kisebb-nagyobb problémák emésztik mindennapjaidat? Esetleg valami tragédia törte ketté az életedet, vonta el örömödet? Vihar van?

Akár így, akár úgy érzel, egy biztos:

Isten a szélcsendben is munkálkodik, figyel, alakítja az életedet. Tanárként jól tudom, amikor a gyermek dolgozatot ír, a pedagógus csendben figyel. Az alkotáshoz idő kell. Állhatatos, precíz, alapos munkával, nagy türelemmel csodálatos dolgok tudnak ilyenkor születni. Isten várja az alkalmas időt, kíváncsi a belé vetett bizalmadra, kitartásodra, hitedre. Attól, hogy pillanatnyilag nem látszik a Nap, még létezik, csak te nem látod. Légy türelmes, az ÚR Rád fogja mosolyogtatni láthatóan is arcát, meg fogja mutatni tervét, ha kérdezed! Valami új készül...

A viharos időket, amiket eddigi életem során meg kellett élnem, egyiket sem kívánom vissza, mégis elmondhatom, hogy mindegyiken keresztül Isten szent arca mosolygott rám, családomra, s bár rossznak látszottak, de Isten azokat jóra fordította. Volt benne szenvedés, veszteség; a sebek begyógyultak, Isten ereje pedig vitt előre. Bizonyossággal mondhatom, hogy a viharok edzenek, hitünk próbái azok, s valami új készül….