Magára vette szennyes ruhámat

Érettségi után közös albérletbe költöztek, s tanulmányaikat megkezdték az egyetemen. Matt, az idősebbik, tanulmányai mellett munkába állt, határozott értékrend szerint élte életét, konkrét elképzelése volt a jövőről.

Öccse, Jack eleinte szorgalmasan látogatta az előadásokat, azonban sajnos szépen-lassan rossz társaságba keveredett: először csak aprónak tűnő kihágásai voltak, mígnem egy nap egy bűncselekménybe keveredett. Sebesen, sérülten, véres ruhában érkezett haza, s Mattnak csak annyit tudott mondani lihegve, hogy nagy bajban vagyok, mert követ a rendőrség.

A bátyj próbálta megnyugtatni öccsét, mondta, menjen, mosakodjon le, s azután mindent megbeszélnek. Fürdés után legnagyobb megdöbbenésére se a ruhái, se a bátyja nem volt sehol. Amíg tisztálkodott, a nyomozók elvitték Mattet, aki magára vette testvére ruháit. Börtönbe zárták, s olyan államban történt az eset, ahol az ilyen véres bűnökért, halál járt; így kivégezték. Az utolsó szó jogán, egy levelet írt öccsének: „Drága Testvérem! Nagyon szeretlek Téged! Szeretném, ha az Isten által eltervezett életed élnéd. Felvettem a szakadt gúnyádat, élj jól a tisztával, a fehér ruhával! Szerető bátyád, Matt”

A történetet egy vándoranekdota alapján írtam. De tudod, ugye tudod, hogy van valaki, aki mindannyiunk szennyes ruháját magára vette? A tiédet, az enyémet, a miénket. S ez valóság! „Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak, mivel az élet Lelkének törvénye megszabadított téged Krisztus Jézusban a bűn és a halál törvényétől.” (Róma 8,1-2) Szabadon élhetünk immár az új ruhánkban, a kapott használati utasítás, a Biblia sorai szerint. Használd hát!

Ha ezt elhiszed ezt, RÁbízod az életed az Ég és Föld Urára, megéled, megtapasztalod a csodát. De úgy nem megy, hogy az ajándékok: a türelem, a békesség, az áldás, lelki béke, a nyugodt család, az anyagi biztonság…stb. kell, de az adományozója nem! „Válasszátok ki még ma, hogy kit akartok szolgálni!” (Józsué 24,15b)
https://www.youtube.com/watch?v=Q8AQgDCTe4M -Katt!