Olyan sokszor nem jól, vagy csak későn látjuk a lényeget

Olyan sokszor nem jól, vagy csak későn látjuk a lényeget. Egy szó, egy tekintet mást jelent gyakran, mint amit a feladó valójában üzent vele, mert a saját érzéseinkből, körülményeinkből vizsgáljuk azokat. Annyi a félreértés, annyi a nehézség, annyi a megbocsátatlanság, pedig annyira egyszerű lenne csak szeretni, odafigyelni. Ahogy Isten szeret. Ítéletmentesen, irgalmasan, nem érdemeink szerint, elfedező szeretettel - kegyelemből.

Felszisszenhetünk gyorsan: szeretni nem is könnyű! Igen, ebben is van valami. Mert, ha szeretünk, sebezhetővé válunk. De ha perspektívát, szemüveget váltunk, s nem a bennünket ért sérelmekből indulunk ki, hanem az Ég és a Föld Urára nézünk, minden mindjárt egyszerűbb! Neki sem könnyű szeretni bűnös létünket, de elfedezve, a célt látva, megelőlegezve a szeretetet, hisz látta, milyenné lehetünk, előbb szeretett s szeret, valóságos gyümölcskertté válhatunk. 

Csak karácsony múlt el, egymást bátran lehet szeretni. S ha okkal vagy ok nélkül az új esztendőben elkeserednénk, az a jó hírem, hogy Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Lehet hozzá fordulni a lenti számokon! Áldott, örömteli, bővölködő, gyümölcsöző új esztendőt kívánunk szeretettel!

Ritter család

 A kép forrása: internet