Mikulásváró ötletek neked!

Mi már nagyon várjuk a Mikulást! A gyerekek nagy csizmapucolásban, lázasan készülődnek. A legkisebb, biztos, ami biztos, 2 párat is megtisztított, nem bízza a véletlenre, tutira megy.

12 ötlet a nagy Mikulás várásához:

1. Amit mindenki tud ezer éve: tisztítsd meg alaposan a csizmádat, tedd az ablakba!

2. Viselkedj jól kedves szülő, légy példa a gyermeknek: türelmes, jóságos, kedves, ne ingereld őt, s mondd el neki, ő is legyen rendes, mert csak engedelmes gyermekekhez jön a Mikulás!

3. Akár hétköznapra, akár hétvégére esik december 5. estéje, öltöztesd ünneplőbe a lelked, csendesedj le, állj meg egy kicsit!

4. Hallgassatok, énekeljetek közösen (a család)  Mikulás-énekeket!

5. Hívjátok őt nevéhez hűen Mikulásnak, és ne mindenféle globalizált hatás eredményeképpen Télapónak! 

6. A dalokban is érdemes, át lehet írni a Télapót Mikulásra, Szent Miklósra! Működik, mi évek óta így tesszük!

7. Ahogy egy ünnephez illik, terítsetek szépen, gondoljatok ki valamilyen különlegeset! Nem kell semmi extra vacsorára, elég, ha a "körítés más egy kicsit! Nekünk így sikerült az idén: lásd a képen. Bár a gyermekek nagy szeretetnek veszik, ha a kedvencüket készítjük. Desszert nem szükséges, ott a sok csoki.

8. Tegyétek izgalmassá a várakozást: kukucskáljatok, kérdezzetek, kíváncsiskodjatok!

9. Nem attól lesz emlékezetes, ha "szeméyesen" is eljön a Mikulás, nyugodtan mardahat ez titok, sejtelmes. (Az eredeti sem szerette volna, ha tudják kilétét, erről majd holnap bővebben.) Ha jön az óvodában, a templomban, az nagyon elégséges!

10. A Mikulás szerényen hoz csomagot, semmiképpen nem ajándékhalmokat! Csokit, mogyorót, gyümölcsöt, s esetleg 1 kis jelképes játékot, bár ez utóbi is csak kompromisszum!

11. Kifejezetten nem liberális módon neveljük gyermekeinket, de a virgácsot nem tartjuk megfelelő "ajándéknak". Ha dicsérünk, ne szidjunk, maradjon ez az önzetlen adás ünnepe.

12. Ne vedd el tőle, ma legalább ne, a kapott csokikat, mondván: "oszd be, egészségtelen ez a sok...stb" Hadd egyen egy kicsit többet, mint azt mi szülök úgy egyébként szeretnénk. Egyszer győzhet a szív az ész felett. De tényleg csak Mikuláskor legyen ilyen (vagy egyszer az évben), s akkor nem mindig az ugrik be neki, hogy állandóan tiltották. Hiszem, hogy felnőttkorában is örömmel fognak emlékezni gyermekeink erre a határokon túli megengedésre.

Áldott várakozást mindenkinek! Vagy hozzátok már megérkezett?

https://www.youtube.com/watch?v=l1gZlYdqN3Q&index=6&list=PL8eGE_N1VfPLEd... -Katt!